Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Καθαρή Δευτέρα στο χωριό

Χτες Καθαρή Δευτέρα, όλος ο κόσμος βγήκε την βόλτα του, να φάει στην εξοχή τα νηστίσιμα του, να πετάξει τον χαρταετό του και να καλωσορίσει την Σαρακοστή.  Σε ένα χωριό όμως, το χωριό μου τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Τι εννοώ? Κάθε Καθαρή Δευτέρα όλος ο κόσμος, μεγάλοι, μικροί ακόμα και ηλικιωμένοι βγαίνουν στους δρόμους βαμμένοι μαύροι (καμιά φορά και άσπροι από αλεύρι ή καφέ από πηλό...!)  Και όταν λέμε μαύροι εννοούμε μαύροι!
Ο Τάκης πέρσι, που ήρθε για πρώτη φορά στο χωριό για απόκριες και Καθαρή Δευτέρα,  έπαθε πολιτισμικό σοκ! Όλοι βαμμένοι μαύροι, ανεβασμένοι ανά δεκάδες σε αυτοσχέδια "άρματα" και δυνατή μουσική παντού! Φέτος όμως, περίμενε πως και πως να έρθει η μέρα να βαφτεί και αυτός μαύρος και να γίνει ένα με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως και έκανε. Το γέλιο απίστευτο!
Βέβαια, αν δεν θέλεις να σε μαυρίσουν ή δεν μπορείς την πολυκοσμία ή την δυνατή μουσική τότε καλύτερα να μην πλησιάσεις και προς θεού...μην περάσεις με το αυτοκίνητο σου μέσα από το χωριό! Το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχάριστο!
Εμένα ωστόσο που κρατούσα το μωρό με το sling ούτε με βάψανε, ούτε με πειράξανε, τον άντρα μου όμως.... Ο απολογισμός ήταν ένα γερό μπάνιο (με το σύρμα των πιάτων!) και δυο σκισμένες μπλούζες... Μικρό το κακό αφού περάσαμε καλά!

Από σήμερα τέρμα το διάλειμμα! Επιστροφή στην καθημερινότητα, αν και υπάρχει και η 25η Μαρτίου που όλο και κάποια βόλτα θα κάνουμε!

Καλή Σαρακοστή!

ΥΓ. Το Μπουριτάκι είναι ντυμένο Έλβις!!! Δεν θα μου το συγχωρήσει ποτέ που η στολή του είχε παγέτες! χε χε!
ΥΓ2: Στις φωτογραφίες περνάει από πίσω ένα από τα "άρματα" σας έλεγα.... Τα λόγια είναι περιττά!
ΥΓ3: Όπως βλέπετε, ο άντρας μου είναι βαμμένος μαύρος. Αργότερα έγινε χειρότερα...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου