Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

DIY: Βραχιολάκι φιλίας ή -γιατί όχι- βραχιολάκι για τον Μάρτη!

Σήμερα αποφάσισα μετά από απαίτηση πολλών αναγνωστών (και καλά!), να κάνω ένα tutorial για ένα εύκολο βραχιόλι φιλίας. Εγώ προσωπικά αντί για Μαρτάκι πάντα έφτιαχνα ένα τέτοιο βραχιολάκι και φορούσα.
Το βραχιόλι που θα σας δείξω σήμερα είναι πολύ εύκολο και μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε ακόμα και αν δεν έχει πιάσει ποτέ του κλωστή. Είναι το πρώτο σχέδιο που έμαθα και εγώ να κάνω και θα προσπαθήσω όσο γίνεται να σας δείξω βήμα βήμα πως γίνεται.

Βασικοί κανόνες:
1. Κάθε κόμπος γίνεται από 2 κόμπους, δηλαδή στην ουσία είναι ένας διπλός κόμπος.
2. Για κάθε κόμπο χρησιμοποιούμε πάντα δύο κομμάτια κλωστή.
2. Κάθε κόμπος πρέπει να γίνεται σχετικά σφιχτά.


Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Cup cakes με κρυμμένη καρδιά για ερωτευμένους!

Cup cakes με κρυμμένη καρδιά! 

               

Ε, ναι έτσι για σπάσιμο, εγώ γιορτάζω σήμερα! Για χρόνια ήμουν από τους επικριτές της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά φέτος λέω να πρωτοτυπήσω!
Έτσι κερνάω γλυκάκι! Cupcakes με κρυμμένη καρδιά! Σίγουρα κάπου το έχετε δει, ίσως και να το έχετε δοκιμάσει. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, μόνο λίγο χρονοβόρο αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.
Άντε! Γρήγορα βάζουμε ποδιά και ξεκινάμε!

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Λιλά πλεκτό βραχιόλι!

Συμμετοχή στον Λιλά διαγωνισμό από το Δελφινάκι


Μια από τις μεγάλες μου αγάπες, από μικρή ηλικία, ήταν να πλέκω βραχιολάκια φιλίας! Τα έμαθα όταν ήμουν δημοτικό και από τότε δεν έχω σταματήσει. Μπορεί κατά καιρούς να το αφήνω, αλλά δεν το ξεχνάω ποτέ. 
Τον τελευταίο καιρό, έφτιαχνα ένα βραχιόλι φιλίας, που γράφει ¨mommy¨ ,mγια να το κάνω δώρο στην κουνιάδα μου. Λόγω έλλειψης χρόνου όμως, όλο το αμελουσα... Τώρα με αφορμή τον πρωτότυπο διαγωνισμό από το Δελφινακι,  είπα να το τελειώσω!


Πως σας φαίνεται? μάλλον θα κάνω και για μένα ενα! 

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Μπουκέτο από καρδιές!


Μόνο 3 ημέρες έμειναν από την περιβόητη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και παρόλο που ποτέ δεν την "γιορτάζω", είπα φέτος να κάνω τη διαφορά!
Έτσι αποφάσισα να στολίσω κάτι λίγο για την γιορτή μπας και μας αγαπήσει λίγο παραπάνω ο σύζυγος!
Οι ιδέες στο pinterest άπειρες. Εμένα μου γυάλισε η παρακάτω λόγω ευκολίας κυρίως αλλά υπάρχουν τόσες πολλές ιδέες που ώρες να έχεις (που δεν έχεις!), να φτιάχνεις! Σημειωτέον στο Etsy κοστίζει 18 ευρώ....( εδώ )

Τα υλικά πού θα χρειαστούμε:

τσόχα σε διάφορα χρώματα
βελόνα και κλωστή
ψαλίδι
υλικό γεμίσματος 
ξυλάκια για σουβλάκια- cake pops ή ότι παρόμοιο έχετε σπίτι 
ένα βάζο στο μέγεθος που σας αρέσει 
washi tape ή κορδέλες για στόλισμα